Caminar damunt la neu

/ / activitats, blog

Raquetes de neu

Hi ha dues maneres de veure la neu: com una nosa que complica el caminar i desplaçar-se o com un medi que permet viure la natura d’una manera sorprenent i divertida. Fa molts anys que a Andorra hem deixat de considerar advers aquest fenomen meteorològic i sabem que es pot gaudir de moltes maneres: baixant pendents a gran velocitat amb esquís o taules d’snow o recorrent camins planers, cosa que podem fer tant amb esquís com amb raquetes.

Són aquestes dues sensacions diferents i complementàries. Et recomanem que si no les has practicat mai, provis les dues. Les raquetes, en particular, són recomanables per a públics de totes les edats i nivells. Amb aquests estris pots anar al ritme que desitgis sense cap dificultat. Això sí, et recomanem portar calçat de muntanya i abrigar-te bé.

Les raquetes tenen pocs secrets. Cal caminar amb les cames un xic separades, per no trepitjar-te tu mateix. Normalment duràs el taló obert (com en l’esquí de fons); només cal fixar-lo en baixades pronunciades i passos complicats. D’una banda, la seva àmplia superfície impedeix que ens enfonsem a la neu i, de l’altra, porten unes punxes que es claven en la neu dura o el gel, de manera que evitem el risc de patir una relliscada. Acompanyat de l’ús dels bastons —el guia t’explicarà com fer-los servir—, aquest esport permet fer un exercici complet, com el que es fa a la marxa nòrdica o a les bicicletes el·líptiques del gimnàs.

Els boscos de la Rabassa estan plens de racons magnífics per explorar: encisadors senders entre pins negres i planes amb vistes que et deixaran sense esma. A Naturlandia et lloguem les raquetes i bastons i posem un guia a la teva disposició. El passeig pel minicircuit va inclòs amb l’entrada única, però pots contractar sortides de dues hores per a grups a partir de quatre persones.