Esquí de fons per a tothom

/ / activitats, blog

Mapa de pistes d'esquí de fons de Naturlandia

A Andorra l’esquí de fons és un esport en auge. Tenim dos grans atletes d’aquest esport competint al més alt nivell en cites internacionals: Carola Vila, que està aconseguint bons resultats a la Copa d’Europa i als Mundials sub-23 i que s’ha estrenat puntualment a la Copa del Món, i Irineu Esteve, que està obtenint a la Copa del Món els millors resultats que un esportista andorrà hagi aconseguit mai en un esport d’hivern internacional. Tenim el privilegi de que aquests dos grans esportistes s’han format en una de les millors estacions d’esquí de fons del Pirineu.

Estem parlant, és clar, de Naturlandia. L’estació es troba a 2.000 m d’altitud, a la Rabassa, amb bones condicions de neu durant tot l’hivern, i compta amb una pista de formació (Pla de Conangle) d’1,6 km, una de verda (Pista del Bosc) d’1,8 km, una de blava (Pleta de les Mules) de 5,5 km i una de vermella (Roca de Pimes) de 6,5 km.

L’estació també disposa d’un espai de lloguer de material, d’un bar restaurant i de servei de primers auxilis. A la zona, a més, hi ha un itinerari de raquetes de neu (Roca de Pimes) de 3,2 km.

Les pistes obren de 9 a 17 h durant tota la temporada. Actualment, la qualitat de la neu és excepcional amb la recent nevada. Podeu consultar aquí l’estat de les pistes.

L’esquí de fons és un esport molt versàtil, apte per a tot tipus de persones. Molta gent el practica per mantenir la forma física, fent un esport no excessivament exigent en un entorn tranquil i de gran bellesa. El compromís i dedicació dels socis del Nòrdic Esquí Club (NEC), que té la seu a la Rabassa-Naturlandia, ja és un altre: fomenten l’esquí escolar, duen a terme entrenaments i organitzen competicions com la Festa del Nòrdic.

I encara més extrema és la Federació Andorrana d’Esquí, que assegura que, practicat a alt nivell, l’esquí de fons “és un esport de lluita i coratge”. Tot depèn del que cadascú hi posi.