El parc d’animals: la fauna salvatge dels Pirineus

/ / activitats, blog

Ós bru

El Pirineu és un territori en gran part verge on hi habita una fauna salvatge molt particular i diversa, que no es deixa veure gaire perquè busca precisament entorns on la mà de l’home és poc perceptible. Alguns d’aquests animals, a més, han vist les seves poblacions reduïdes fins a límits que han posat en perill la seva supervivència.

Moltes d’aquestes espècies les podràs descobrir al parc d’animals de Naturlandia. Els hàbitats, els locals de maneig i les mesures de seguretat del parc compleixen els estàndards europeus que asseguren el benestar dels animals. Les instal·lacions estan integrades a l’entorn, que d’altra banda és el propi d’aquestes espècies, ja que són autòctones, és a dir, locals.

Des de l’aparcament de la cota 2000 del parc s’accedeix a una de les entrades de Naturlandia. En accedir-hi, trobareu una zona de serveis —amb restaurant, la botiga de lloguer de material i l’Aula de Natura— i, a continuació, un camí, que es pot recórrer a peu o —a l’hivern— en raquetes de neu, que passa pels hàbitats de les diferents espècies. Primer veureu els isards i les daines i, tot seguit, el recinte destinat a l’ós bru. Després trobareu el mufló, la cabra hispànica, el cérvol comú i el sika (una variant més petita d’aquest herbívor), més enllà, el linx (un felí que ha estat a punt de l’extinció) i per últim el llop (un altre animal de magnetisme increïble) amb el seu espai museístic on descobrir totes les peculiaritats de l’espècie.

A més, trobareu el camí amb figures d’antics oficis (com el carboner, el llenyater o el pastor) i a l’estiu podreu visitar la granja escola, on conèixer els animals que ens fan la vida més fàcil. Us recomanem l’experiència, sobretot si veniu amb canalla, ja que acostumen a sentir una gran connexió amb la resta d’animalons…